VELKOMMEN TIL MEG!

Jeg har alltid elsket gamle hus. Det er noe riktig vakkert og litt mystisk med disse høyreiste ofte hvite husene. Jeg liker de store flotte vinduene og alle utsmykningene et sveitserhus pynter seg med. Vi bygger nytt i sveitser stilen og jakten på den sjarmerende sjelen er i gang. Får man ikke tak i det gamle huset som allerede har sjel så får man brette opp armene og skape det selv. Det er heller ikke alltid livet blir som man har planlagt så det kan fort hende det dukker opp et innlegg eller tre på privatfronten også. Håper jeg kan inspirere med min ærlighet og kreativitet.

Vakker Horror


I dag kom min kjære mann hjem med en stooor overraskelse....bak kom min lille junior som den stolteste hane...:-)..."jeg vil skjære mamma, jeg vil hjelpe til". Gjett hva de kom inn i min (ok vår) hvite stue med? Ja akkurat ... et Stort Oransje Gresskar?! Jeg måtte samle tankene litt for ikke å skuffe lille junior, ...så jeg sa litt spakt: "Så utrolig kult da dere..". Inni meg tenkte jeg at noe drastisk måtte gjøres. "Da har jeg et forslag om at vi maler det grått"? De så rart på meg begge to. Jeg syns faktisk ikke det er noe stas med Halloween, men hva skal man gjøre da når barna har brukt hele dagen i barnehagen på å forberede den "store dagen"? For et år siden ble jeg gal hver gang det ringte på midt i leggetiden til de minste og ble fly forbanna på hele Halloween...som absolutt ikke er en norsk tradisjon.
I år må jeg nok finne på noe veldig lurt for å slippe unna.

Jeg syns disse gresskarene avbildet i Jeanne d´Arc living magasinet var utrolig fine. Jeg  har fått dilla på lilla-grått, så ville nok gått for et bånd i denne fargen rundt det hele.



Da gjenstår det å se da, ...om jeg får lov til å gå løs på gresskaret med grått og lilla:-). Jeg tror jammen jeg skal overtale de andre i huset om at dette kan bli veldig fint med lys i...også kan vi pynte ute med det. De som ringer på skal få et sjokk tilbake, ...for jeg skal åpne døra med den skumleste maske, he he.

Et lite Tips fra meg er å lage saftig gresskar kake av innholdet. Jeg skal prøve meg på dette i morgen. Er veldig glad i gulrotkake og har hørt at gresskarkake er noenlunde likt:-).

Ha en fin senkveld:-)

Klems Sarita

Spisestuen

 God tirsdag,

Jeg begynner å bli fornøyd med spisestuen vår:-). Flere som har spurt om å få se. Jeg fortalte tidligere at vi har arvet dette bordet med stoler og skapet som jeg tidligere har vist dere. Vi har fått en møbelsnekker til å lage innleggsplater til bordet. Profilene på innleggsplatene er ikke helt samstemte med det opprinnelige bordet, men det er i mine øyne bare sjarmerende:-). Bordet er malt hvitt og kan nå bli over 3 meter langt. Stolene har jeg selv trukket om. Det begynner å bli nok ting og tang i denne delen av spisestue/kjøkken-delen. Ellers har jeg maaange ting på ønskelisten...til JUL? Men problemet er bare at vi nesten ikke får gaver til jul lenger....det er barna som gjelder *snufs*. Det hadde virkelig ikke vært vanskelig å kjøpe gave til meg i år:)). Hvordan er det med dere og julegaver? Noen som føler de har vært ekstra snille i år?



 Lurer på om jeg skal ha et tepper under bordet?!...noe jeg ikke har hatt på flere år...men litt upraktisk med tanke på barna....veldig greit å kunne feie kjapt etter endt måltid.



Noen detaljer. Elsker slitte og rustikke bakker.


Spent på om Oliventreet overlever vinteren..men enn så lenge syns jeg det passet inn her. Jeg har fått dilla på lilla...eller lilla-grått... så har gått til innkjøp av mange lys i denne fargen:))..Syns det blir vakkert til hvitt.


Ha en fortsatt strålende kveld alle.
Klems Sarita

Kanskje blir det snø i morgen...

Og kakkelovnen lar vente på seg. Vi har bestilt denne i en litt mindre utgave fra Kakkelovnsmakeriet. Jeg ringte de seinest forrige uke og de garanterte at det skulle brenne til jul?! Det er litt i seineste laget da vi bestilte denne på messe i begynnelsen av september...men nå er den i alle fall i produksjon. Utrolig hvor mye man venter på leverandører av forskjellige ting til et nytt hus. Ting tar tid...og noen ganger er det utrolig frustrerende. Men, men.....den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves heter det jo....?! Håper vinteren som lusker rundt hjørnet bare er på en forhåndsvisitt enn så lenge.
Mildvær kom tilbake.....:)).







Klems Sarita

Den kalde høsten

-er absolutt i gang.
Mens noen skifter til vinterdekk...så er vi i full gang i hagen?! Jada, ...en tur til hagesenteret endte med tre Smaragd Tujaer. Jeg er personlig ikke glad i Tuja, men disse Smaragdene er veldig vakre når de får stå alene å pryde en en bestemt del av hagen. De er sentrert midt på husets ark ut mot vei.
I samme slengen tok vi en prat med graver som skulle planere ferdig og fylle på jordmasser ...og vi fikk et godt tilbud på ferdiggress....noe vi ikke kunne si nei til, så vi var plutselig i full gang med å legge dette også:-). Dette var ikke planlagt før til neste år, ...men du så deilig det skal bli med grønt gress til våren:))).


Her kommer noen bilder av vårt prosjekt. Det er tenkt kantstein rundt den singla veien som etter hvert skal få brostein..og stakittgjerdet skal opp med tid og stunder.
Enn så lenge ser det slik ut:





Gravearbeider i gang.

Beplantning på seinhøsten:-)


 Og slik ble det...uten gress



Og dagen etter med gress:)). Lappeteppegrønt.



Ren Magi!



Det er en stor tomt så vi har valgt å beholde litt stein i hagen. Jeg har så vidt begynt å vaske fjellet. Snøen får gjøre resten av jobben.


Litt gress ved inngangspartiet vårt også.



Inngangspartiet har fått paller til trapp. (Snekre til våren).


Nå kan vi snart la ute være ute og begynne på litt inne arbeider.
Til våren kan jeg kose meg med planting...som jeg ikke har veldig mye greie på!
Jeg veit bare at det skal være rosa og lilla blomster i kombinasjon med vintergrønne planter som trenger minimalt med stell:-).


Et godt tips for å holde skråning mot vei ryddig er å legge stor rullestein.
Rent, ryddig og fint og ikke minst mye rimeligere enn murer.


Håper dere liker det dere ser. Ha en strålende fredagskveld videre.

Klems Sarita

Nytt kamera:-)



Fikk endelig tatt et fint bildet av arken på huset. Vi skal nå legge gress...så blogges i morgen:-).

Gleder meg til å vise bilder før og etter.


Klems Sarita
Posted by Picasa

Avdukning



God torsdagskveld til alle:-)
Nå har jeg lyst til å vise dere huset. Stillaser og gravemaskiner er borte enn så lenge. Gravemaskiner kommer tilbake for å klargjøre til gress lørdag. Stillas kommer tilbake til våren så vi får malt ferdig huset. Men her er resultatet....og jeg er spent på hva dere syns? Alt vil bli annerledes hvitt så derfor la jeg ved et bilde i sort hvitt. Glassverandaen ble tegnet om slik at den, i mine øyne, karakteristiske sveitseren kom fram. (Dvs. buer og glass, spir, mønepynt og profilerte bærebjelker.. ).  Akkurat som dette:






Et lite blikk på hvordan alt vil bli i noenlunde samme farge.

Håper huset kan være til inspirasjon. Vi er i alle fall veldig fornøyde. Den beste kommentaren vi har fått er fra mannen som skal installere kakkelovnen: "Jeg lette etter et nytt hus jeg...for dette huset trodde jeg hadde stått der bestandig". Videre trodde han bare vi restaurerte glassverandaen:-). Da følte jeg at alt strevet for å få til et gammelt og originalt utseendet var verdt det.

Klems Sarita






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails