VELKOMMEN TIL MEG!

Jeg har alltid elsket gamle hus. Det er noe riktig vakkert og litt mystisk med disse høyreiste ofte hvite husene. Jeg liker de store flotte vinduene og alle utsmykningene et sveitserhus pynter seg med. Vi bygger nytt i sveitser stilen og jakten på den sjarmerende sjelen er i gang. Får man ikke tak i det gamle huset som allerede har sjel så får man brette opp armene og skape det selv. Det er heller ikke alltid livet blir som man har planlagt så det kan fort hende det dukker opp et innlegg eller tre på privatfronten også. Håper jeg kan inspirere med min ærlighet og kreativitet.

Her er kjøkkenet vårt.

God tirsdag.
Jeg har i dag ryddet til ære for dere:).
Mange har spurt om jeg kan legge ut bilder av vårt Lidingö Kjøkken fra Ikea.
Noen venter spent på å se hvordan vi valgte å gjøre kjøkkenøya. Det begynner nesten å bli litt kjedelig å ha Ikea kjøkken Lidingö for det er så mange som har dette kjøkkenet.... Men det fine er at det trenger man ikke se en gang ... for alle har jo løst det forskjellig! Det er flinke mannen som har montert opp kjøkkenet etter mine tegninger:). Når man bygger hus er man jo så heldig at man kan planlegge vinduer i forhold til innredning noe som ikke gir de største begrensningene. Det samme gjelder kokesoner og vifte da man starter med blanke ark.
Det er en del hensyn å ta når man skal bygge kjøkken.
Jeg var opptatt av at det var god plass rundt øya. Øya skulle kunne brukes som samlingspunkt, bakebord og kokesone. Videre var jeg opptatt av at ovnen skulle være i høyden og i nærheten av kokesonen. Jeg har valgt store gode matskuffer som jeg syns er veldig praktisk og man kan også oppbevare tellerkener i skuffene. For meg er det viktig at det er bakeredskaper under benk hvor det er naturlig å bake og krydder og kokeredskaper der hvor platetoppen er osv..

Tips fra meg: Del kjøkkenet inn i soner:
 • Matlagingssone
 • Oppbevaringssone
 • Oppvasksone
Dette gjør planleggingen enklere og det er viktig at kjøkkenet blir funksjonelt.

Det mangler fortsatt en foring over mikro og to dører som skal spesiallages under vinhyllene på øya. Her skal det være mulighet for litt lagring av flasker av ymse slag etc. Spisestuen henger sammen med kjøkkenet så på denne måten blir dette en veldig sosial del av huset når vi har gjester på besøk. Ved å ha platetoppen på øya gir det oss mulighet til å lage mat og i tillegg være en del av selskapet når vi har gjelster.:) Akkurat slik vi liker å ha det.


Blandebatteri er Italiensk fra Tapwell.


Her tar grytekluter og oppvaskhåndklær plass

Stooor klem fra Sarita

9 kommentarer:

 1. Kjempelekkert !! Helt nydelig kjøkken :)

  Klem,Kari

  SvarSlett
 2. Hei hei
  Såååå lekkert kjøkken du har
  skulle gjerne hatt nytt kjøkken jeg også
  klem anita s

  SvarSlett
 3. Hei. Så fint.. Vi har nytt kjøkken vi og. Lidingø Ikea;) Samme kranen fra Tapwell også.. kjempe fornøyd. Vi har litt mindre kjøkken vi da.. så det er ikke noen øy. Men ble så fornøyd alikevel..

  Anya

  SvarSlett
 4. Aaah, for et flott kjøkken. Vi skal ha liknende, med lyse trebenker. Synes svart granitt gjør seg på en slik frittstående øy. Så får vel gå i tenkeboksen;).

  Nydelig gulv også;).

  Klem fra Marilinn

  SvarSlett
 5. Det ble kjempefint Sarita:) og det er nok bare fordi man sier navnet på kjøkkenet at man føler at så mange har det. Jeg har det jo jeg også, men det er sååå mange like fronter der ute.. Ikea, plassbygget eller Tone Hammel for den sakens skyld. Men du har så rett i akkurat det du sier der.. at det er hvordan man velger å løse det, utformingen, som faktisk har noe å si. Jeg synes også at hvitevarer, vifter, lamper og ja..alle andre litt viktige detaljer også kan utgjøre forskjellen på selv et Ikea-kjøkken. Jeg har for eksempel valgt et helintegret kjøleskap, som er helt annerledes enn slik som du har det, frittstående i stål. (la meg få lov til å legge til at jeg synes det er lekkert), og andre velger Smeg-kjøleskap. Detaljer er viktigere enn mange tror. Ja, vel..vi interiørentusiaster vet det jo..men "de andre" da, som kanskje ikke har den lidenskapen, ser kanskje ikke akkurat det;)

  Et virkelig vakkert kjøkken Sarita. Du kan være stolt med rette synes jeg:)
  ...og når jeg ser ditt vitrineskap og din kjøkkenøy, så gleder jeg meg sånn til jeg får mine egne i hus :))
  Klemmer fra Line

  SvarSlett
 6. Så fint kjøkken:) Det har du all grunn til å være fornøyd med:)

  Ønsker deg en fin helg!

  Klem fra Sweet Chili

  SvarSlett
 7. Nydelig kjøkken♥
  Neste gang (når vi skal bygge hus eller kjøpegammelt og renovere) så ønsker vi oss også slik løsning med øy og åpent inn i spisestuen♥
  KjempeflotT!

  Koselig blogg, så jeg kommer gjerne igjen
  Håper du får en fin Onsdag,
  Klem Jatte♥♥

  SvarSlett
 8. koselig kjøkken dere har, kommer nok til gå for Lidingø vi også.
  Meget inspirerende blogg du har :)

  SvarSlett
 9. Hei
  Nydeleg kjøkken. Hva måtte dere betale for en slik benkeplate og hvor er lampene over øya kjøpt?

  SvarSlett

Tusen takk for din kommentar:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails