VELKOMMEN TIL MEG!

Jeg har alltid elsket gamle hus. Det er noe riktig vakkert og litt mystisk med disse høyreiste ofte hvite husene. Jeg liker de store flotte vinduene og alle utsmykningene et sveitserhus pynter seg med. Vi bygger nytt i sveitser stilen og jakten på den sjarmerende sjelen er i gang. Får man ikke tak i det gamle huset som allerede har sjel så får man brette opp armene og skape det selv. Det er heller ikke alltid livet blir som man har planlagt så det kan fort hende det dukker opp et innlegg eller tre på privatfronten også. Håper jeg kan inspirere med min ærlighet og kreativitet.

Det er ikke så lenge til våren kjenner jeg:)

Kaldt er det enda, ...men jeg er klar for vår. Når sola titter frem så kommer inspirasjonen tilbake. Kreativiteten titter oftere fram og jeg har lyst på fornyelse. Nå må dere ikke misforstå meg, ...jeg vet at jeg nettopp har vært så heldig og fått drømmehuset mitt, ...men de hvite veggene kan jo fort skifte farge? Eller jeg kan få fart på meg til å gjøre i stand loftstuen, ...eller jeg kan male den TV skjenken jeg tidligere har snakket om, ...pluss noen nattbord. Det er jo fortsatt innetid. Når våren virkelig setter inn så begynner jo alt utearbeidet igjen, ...så jeg må nok sette i gang nå om det skal bli ferdig inne. Kjenner det har vært godt med en liten hvilepause oppi alt:).



Syns de ser så deilige ut disse fargene fra Jotun. LADY PURE COLOR. Helt glansfrie, ...nesten som ren pigmentmaling. De er i tillegg helt luktfrie. Tenker en vegg med gråblå farge på gutterommet, ...eller en blekrosa/hvit farge på pikerommet, ...eller en gråtone på en vegg i stua? Det skaper liv, ...ingen tvil om det. Vi valgte alle vegger eggehvite utenom to fondvegger som har tapet i stue og spisestue. Nettopp fordi det skulle være enkelt å endre med interiør og en vegg her og der i etterkant. Det ser ut som jeg heller litt mot det nå ja:).

Ah, jeg kjenner jeg gleder meg til våren jeg nå*ler*. (ja jeg vet det er litt tidlig)
Ha en fortsatt fin dag.
Klems Sarita

Vi har endelig bestilt oss ny sofa:)

Hei kjære venner,

Jeg har så lyst til å vise dere den fine sofaen vi har bestilt:). Januar er tiden for de større innkjøpene, ...om man har planlagt de litt. Da er det nemlig penger å spare. Vi har bestilt Howard 3,5 seter på Bohus og tilhørende stol. Alt gikk litt fort, ..og stoff og farger skulle bestemmes mens vi hadde to stykk trøtte barn som løp fram og tilbake og ropte til hverandre, ...så alle kunne høre og se at vi var i den butikken, ...men jeg håper i alle fall at vi blir fornøyde med fargevalgene. Det er for sent å angre nå, he. Vi som er vant med Ikea sofaer, ..og det å få varer med en gang, ..ble litt lange i maska da vi fikk beskjed om 8 ukers leveringstid! ...Men venting har vi jo blitt ganske gode på, så da får vår kjære Ektorp sofa fra Ikea vente med flytting opp i loftstua til Howard er klar. Hele loftstueprosjektet blir satt på vent da faktisk. ...men hvem vet...det kan jo hende jeg vinner i Lotto til helgen*ler*, ..og da går Ektorpen rett ut i steden:)).

Slik ser den ut....men i grått stoff, Babel Sand. Stolen er grå og kremhvit stripete og krom hjul m hvitt treverk. ....hva tror dere? Jeg skal se om jeg kan få lagt ut bilder av fargeprøvene. Har nemlig fått med prøver hjem:)

Ønsker dere en fortsatt strålende tirsdag i tåka...det er i alle fall tåkete her.
Klems Sarita

Her er kjøkkenet vårt.

God tirsdag.
Jeg har i dag ryddet til ære for dere:).
Mange har spurt om jeg kan legge ut bilder av vårt Lidingö Kjøkken fra Ikea.
Noen venter spent på å se hvordan vi valgte å gjøre kjøkkenøya. Det begynner nesten å bli litt kjedelig å ha Ikea kjøkken Lidingö for det er så mange som har dette kjøkkenet.... Men det fine er at det trenger man ikke se en gang ... for alle har jo løst det forskjellig! Det er flinke mannen som har montert opp kjøkkenet etter mine tegninger:). Når man bygger hus er man jo så heldig at man kan planlegge vinduer i forhold til innredning noe som ikke gir de største begrensningene. Det samme gjelder kokesoner og vifte da man starter med blanke ark.
Det er en del hensyn å ta når man skal bygge kjøkken.
Jeg var opptatt av at det var god plass rundt øya. Øya skulle kunne brukes som samlingspunkt, bakebord og kokesone. Videre var jeg opptatt av at ovnen skulle være i høyden og i nærheten av kokesonen. Jeg har valgt store gode matskuffer som jeg syns er veldig praktisk og man kan også oppbevare tellerkener i skuffene. For meg er det viktig at det er bakeredskaper under benk hvor det er naturlig å bake og krydder og kokeredskaper der hvor platetoppen er osv..

Tips fra meg: Del kjøkkenet inn i soner:
  • Matlagingssone
  • Oppbevaringssone
  • Oppvasksone
Dette gjør planleggingen enklere og det er viktig at kjøkkenet blir funksjonelt.

Det mangler fortsatt en foring over mikro og to dører som skal spesiallages under vinhyllene på øya. Her skal det være mulighet for litt lagring av flasker av ymse slag etc. Spisestuen henger sammen med kjøkkenet så på denne måten blir dette en veldig sosial del av huset når vi har gjester på besøk. Ved å ha platetoppen på øya gir det oss mulighet til å lage mat og i tillegg være en del av selskapet når vi har gjelster.:) Akkurat slik vi liker å ha det.






Blandebatteri er Italiensk fra Tapwell.


Her tar grytekluter og oppvaskhåndklær plass

Stooor klem fra Sarita

Min sene juleblomst


De kom sent men godt. Dette er min favoritt juleblomst, ...som blomstret opp på nyttårsaften. Jeg ville bare vise dere hvor vakker den er når den står i full blomst. Dette er en stor løk, Nymph Amaryllis. Den bruker omtrent en måned på å komme opp. Bør kjøpes i god tid før man ønsker at den skal blomstre....og for min del gjør det absolutt ingen ting om den kommer nå på nyåret. Jeg elsker blomster og denne skal få pryde stue og kjøkken så lenge den bare vil:).



Jeg skal rydde bort julen i dag. Det er så hyggelig å pynte til jul, ...og når nyåret kommer er det vel så godt å pakke den ned igjen:). Nytt år, ny frisk, "nytt og rent" hus:-)

Ønsker deg en super flott dag.

Klems Sarita

Endelig er pipa på plass.

Godt Nyttår til alle.
Det kan kanskje høres rart ut at vi ikke har pipe når vi allerede har fått innstallert ovn.., ...men vi bestilte egentlig stålpipe av den andre leverandøren av kakkelovn, Cronspiesen...og de dukket aldri opp. Kakkelovnsmakeriet, de som har murt ovnen vår nå, tok ikke på seg en slik pipejobb. Altså montere pipe etter at tak var lukket. Vi måtte derfor finne noen andre til å gjøre det..og det ble Romerike Peis og Varme som tok på seg jobben. Det var nemlig ikke lett å finne noen som tok på seg en slik jobb i etterkant. Det ble uansett veldig bra. Vi har valgt en litt "nettere" kakkelovn, så derfor går ikke ovnen helt til taket, ...noe som gjør at pipa syns litt på toppen, ...og jeg har derfor malt det sorte stålrøret, fra ovn til tak, hvitt, med bengalakk. Dette gjorde at pipa ikke ble et like stort blikkfang. Pipa ble montert rett før jul så vi venter på dekkringen som skal opp til taket:).



Tips: Når man installerer ovn i nytt hus så kan det vært lurt å tenke stålpipe som alternativ til vanlig lekapipe. Spesielt om man ikke ønsker å ha ovnen i et hjørne, noe som er vanlig for kakkelovn. Da slipper man å ha en stor hvit pipe og så en stor rund (eller firkantet) ovn ved siden av.
Den varmer i hvert fall veldig godt...og grunnet ballansert ventilasjonsanlegg så blir det jevn varme i huset.

Jeg påstår, som Kakkelovnsmakeriet, at kakkelovnen er verdens vakreste varmekilde:)




Ønsker dere en superduper dag videre.
Klems Sarita

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails