VELKOMMEN TIL MEG!

Jeg har alltid elsket gamle hus. Det er noe riktig vakkert og litt mystisk med disse høyreiste ofte hvite husene. Jeg liker de store flotte vinduene og alle utsmykningene et sveitserhus pynter seg med. Vi bygger nytt i sveitser stilen og jakten på den sjarmerende sjelen er i gang. Får man ikke tak i det gamle huset som allerede har sjel så får man brette opp armene og skape det selv. Det er heller ikke alltid livet blir som man har planlagt så det kan fort hende det dukker opp et innlegg eller tre på privatfronten også. Håper jeg kan inspirere med min ærlighet og kreativitet.

Hei,

Det er et år siden jeg oppdaterte bloggen min. Jeg setter stoooor pris på dere trofaste som fortsatt titter innom. Også alle som har sendt meg meldinger om at dere lurer på hvor i verden jeg er og at dere savner bloggingen min. Det er super koslelig. Nå er jeg tilbake. Det er ikke alltid livet blir slik som man har tenkt....så bloggingen har ikke hatt prioritet i livet mitt det siste året. Det betyr uansett ikke at vi ligger på latsiden hage og interiørmessing her i Svalen heimen:). Jeg har derfor masse å dele med dere.


Jeg sa sist at jeg hadde blitt hagegal...og det kan jeg trygt si at jeg fortsatt er. Det er stor tomt vi har så alt kan jo ikke gjøres med en gang, ...selv om mitt utålmodige indre sier noe helt annet, ha ha. Litt etter litt blir det i hvert fall slik som det ser ut i mitt hode. Der stopper nemlig aldri planleggingen!

Jeg legger med et lite bilderas av murer og bed som har kommet på plass til nå.

Håper de kan inspirere.

Det er mye skråning i hagen vår. Dette må bli et staudebed. 
Stauder skaper lite arbeid og kommer igjen og igjen...i tillegg vil de like seg blan steinene her.


Vi måtte låne en minigraver. Dette ble litt mye å ta med spade:).Endelig er murkanten på plass. Det er to rader med stein som bygger opp bedet.
Kunne godt vært enda en rad men sånn ble det.


Ferdig plantet. Lindehekken står bak som skille mellom oss og nabo. Dette blir det bedet som krever mest stell og som vi ser fra terassen vår. Her har jeg plantet roser i rosa og hvitt og prinsessespirea. 
I år har vi fylt opp jord og nesten gjort ferdig muren mot parkeringsplassen. Denne har jeg tenkt til å ramme inn med en lav hekk, Alperips, for så å plante prinsessespirea i selve skråningen. Dette gjør den nesten vedlikeholdsfri og den vil blomstre som et rosa teppe hele sommeren. (Jun-Aug).


Seeee, nå blomstrer staudene :). Vårfloks blomstrer nå- og senere blir Kryptimian, Salvie og Lavendel et lilla teppe bak der.


Syrinene står også i full blomst nå. Jeg elsker syriner. De passer også veldig godt til Sveitserstilen.
I fjellet dukker det også opp rosa stauder nå. Det er litt eventyr å gå rundt i hagen å oppdage alle blomster som våkner til liv. Jeg husker jo ikke alt jeg plantet ned der  fjor:).


Det var litt hage for i dag. Håper du titter innom meg igjen, ...for jeg har masse mer å dele.


Klems Sarita

1 kommentar:

  1. Så flott en hage dere har fått!
    Flink er du også.
    Ha en fin kveld.
    Klem Christina

    SvarSlett

Tusen takk for din kommentar:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails