VELKOMMEN TIL MEG!

Jeg har alltid elsket gamle hus. Det er noe riktig vakkert og litt mystisk med disse høyreiste ofte hvite husene. Jeg liker de store flotte vinduene og alle utsmykningene et sveitserhus pynter seg med. Vi bygger nytt i sveitser stilen og jakten på den sjarmerende sjelen er i gang. Får man ikke tak i det gamle huset som allerede har sjel så får man brette opp armene og skape det selv. Det er heller ikke alltid livet blir som man har planlagt så det kan fort hende det dukker opp et innlegg eller tre på privatfronten også. Håper jeg kan inspirere med min ærlighet og kreativitet.

Inngangspartiet tar form

God tirsdag,

Jeg må vise dere hvordan det har blitt på framsiden av huset vårt. Dette er østsiden av huset, altså vårt inngangsparti. Her er det sol om morgenen og litt utover dagen, men så blir det mye skygge. Det som er vanskelig her er at vi ligger litt lavere enn nabohuset, og de har bygget opp en aldri så "lekker" mur der....som jeg må se hver gang jeg kommer ut av døra...så vi muret en lavere på vår side som jeg kan plante i. Vi skal også ha en levegg på den "fine" :), muren, så da kan jeg slutte å irritere meg mer. Dette er ikke ferdig så jeg skal vise hva jeg mener når det er ferdig.


Her er noen bilder av hvordan det ser ut til nå:Det som er litt moro er at de steinene med forskjellig form har vi kjøpt for kun 200 kr. fra en utstilling som ble plukket ned i fjor. Brosteinene har vi fått ved en arbeidsplass mannen min jobbet på i fjor. Vi manglet noen stein og da vi skulle kjøpe til to stk. så vi at en stein alene kostet hele 400 kr. *dåne*. Jeg syns jo derfor at denne plassen ble super fin og enda finere da jeg fikk vite hva den egentlig ville kostet:).
Tanken er at det skal belegningsstein på hele plassen etter hvert. Vi tar litt av gangen! Det gjelder å ha tålmodighet. (Dere vet jo at det ikke er min sterkesten side...hmrf....:-) <3 p="">


Vi har en bod foran huset også, og denne plassen er laget i tilknytning til denne. Jeg valgte derfor å lage to "bed", eller kasser om du vil, med litt planter som tåler skygge. Inntil veggen er det nesten ikke sol.
Jeg har derfor plantet trær og kule thuja som tåler å stå der. Det er viktig å planlegge plantingen litt. Det kan også være lurt å plante i krukker slik at de kan flyttes litt etter sola om du ønsker at de skal bli frodige og fine.Så ble det slik, det endelige resultatet! Her ser dere den fantastisk fine muren av leca som naboene har satt opp......NOT! :( Vi må derfor få den pusset og plante i i muren foran med klatreplanter mm.

 Jeg ser for meg et surjordsbed her. Rododendron, klatrehortensia og noe grønt. Dette er jo en del av tomten som vil synes hele vinteren, så det er fint om det kan være grønt også da. (Det vil også komme en levegg oppå den lecamuren som skjermer for naboinnsyn.

Om dere klarer å se bort i fra den fine leca muren, og om dere ser for dere et hav av lille rododendron sammen med maaange krukker med rosa Pelargoniaer....og en rosa parasoll:), så er det slik det skal bli <3 p="">

Nå drar vi snart på ferie så neste innlegg kommer nok ikke før om 2,5 uke.

Ha en strålende kveld i solen. Endelig kom det litt varme til oss også:).

Klems Sarita

1 kommentar:

Tusen takk for din kommentar:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails