VELKOMMEN TIL MEG!

Jeg har alltid elsket gamle hus. Det er noe riktig vakkert og litt mystisk med disse høyreiste ofte hvite husene. Jeg liker de store flotte vinduene og alle utsmykningene et sveitserhus pynter seg med. Vi bygger nytt i sveitser stilen og jakten på den sjarmerende sjelen er i gang. Får man ikke tak i det gamle huset som allerede har sjel så får man brette opp armene og skape det selv. Det er heller ikke alltid livet blir som man har planlagt så det kan fort hende det dukker opp et innlegg eller tre på privatfronten også. Håper jeg kan inspirere med min ærlighet og kreativitet.

Messing eller forkrummet stål?

Litt mer kakkelovn, ..håper du ikke er helt lei...:-).
Det er kaos i stua, ...og det er helt greit. Endelig kom montøren med kakkelovnen:-). Han startet i går og blir ferdig i morgen...hvis vi velger messing detaljer?!  I utgangspunktet hadde vi valgt forkrummet stål da vi ikke har noe som helst messing i huset...men når jeg tenker etter så finnes det garantert ingen gamle kakkelovner utført med stål peisdører og tilbehør...jeg ble såå i tvil. De kom med messingdører så ovnen blir ikke ferdig før neste uke om jeg fortsatt vil ha stål.Om jeg velger messing likevel så blir den ferdig i morgen. Disse ovnene produseres på bestilling så det er ikke bare å endre mening på valgene man tar. Viser noen bilder av kaoset i stua vår:-). Ikke et pent syn foreløpig, ..men det stoler jeg på at kommer å endre seg ganske snart! Hva syns du? Messing eller forkrummet stål?Arbeidet er upåklagelig. Veldig fornøyde er vi:-).


Verdens vakreste varmekilde:-)
Dagens moderne kakkelovner er bygget opp av elementer støpt med olivinsand som ved montering danner det karakteristiske 5-kanals røykgassystemet. Dette gir optimale forhold for opptak og akkumulering av varme.
Kakkelovner er dermed å anse som den desidert mest effektive varmekilde.
Ovnen er rentbrennende!

Fordeler med kakkelovn:
Rent-brennende
Forbrennings- og virkningsgrad på over 90 %
Gir 50 % billigere oppvarming i forhold til elektrisk fyring.
Lav overflatetemperatur gir ingen forbrenning av luftstøv (pyrolyse) Langbølget varme gir lun og behagelig effekt
2 timers fyring gir opptil 24 timers varme
Vakkert monument som skal pryde ditt hjem hele året og i generasjoner
Moderne kakkelovner gir peiseffekt med kakkelovnens suverene egenskaper.

En kakkelovn er en investering som er bygget for å vare og pryde i ca. 100 år!

Mer om Gabriels kakkelovner på kakkelovnsmakeriet sine sider.

Klems Sarita

3 kommentarer:

 1. Stål, definitivt:)
  kommer til å bli veldig flott, misunnelig;)

  Merete

  SvarSlett
 2. Utrooolig vakker!!!! Ønsker meg veldig en kakkelovn!! Vi får se med tiden ;) Jeg ville valgt stål - HELT klart verdt å vente på :) Syns ikke det gjør noen ting å modernisere kakkelovnen med ståldører ;)

  Lykke til med valget!! Gleder meg veldig til å se den ferdig!

  Klem Karina

  SvarSlett
 3. Nå er jeg litt usikker på når du postet innlegget her, så vet ikke om du kanskje allerede har bestemt deg.. men jeg hadde definitivt tatt forkrommet stål! Å vente bare en uke ekstra på noe du egentlig ønsket deg i utgangspunktet og som du skal ha i maaange år fremover, hadde jeg ikke vært i tvil.
  Spent på hvordan den vil bli seende ut;)
  Kan jeg spørre hvor du fikk tak i peisen..og hvor mye det kostet?! ;)
  (vi tenker på peis i tilbygget som kommer til våren skjønner du..og er veldig usikre på hva slags)
  Klem fra Line

  SvarSlett

Tusen takk for din kommentar:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails